Κατασκευάστηκαν συρόμενη γκαραζόπορτα, δίφυλλη ανοιγόμενη πόρτα εισόδου και πορτάκι για τα ρολόγια της ΔΕΗ. Όλες οι κατασκευές έγιναν από κοιλοδοκούς 80 X 40 και από λαμαρίνες γαλβανισμένες πάχους 2 χιλιοστών με <οριζόντιες τσακίσεις> ανά 35 εκατοστά περίπου.
Στην δίφυλλη πόρτα εισόδου τοποθετήθηκε φαρδιά λάμα με διακοσμητικά κουμπιά αντί για κάποιο τυποποιημένο πόμολο. Η πόρτα εφοδιάστηκε με γραμματοθυρίδα και ηλεκτρικό κυπρί ώστε να ελέγχεται η είσοδος από το εσωτερικό του σπιτιού.
&
Η πόρτα για την κάλυψη των παροχών της ΔΕΗ, κατασκευάστηκε στο ίδιο σχέδιο με την συρόμενη γκαραζόπορτα και προστέθηκε τζάμι για την εύκολη καταγραφή της ΔΕΗ χωρίς να ανοίγει το πορτάκι.
Όλος ο εξωτερικός χώρος έγινε ομοιόμορφος. Το σχέδιο των πορτών δεν επιτρέπει οπτική πρόσβαση στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.
Στη συρόμενη γκαραζόπορτα τοποθετήθηκε γνήσιος γερμανικός συρόμενος μηχανισμός, κατάλληλος για πόρτες έως 600kg και με αυτόματη αναγνώριση εμποδίου.