Η μία γκαραζόπορτα κατασκευάστηκε δίφυλλη ανοιγόμενη γιατί στο σημείο εκείνο υπάρχει αρκετό βάθος ώστε να ανοίξουν τα φύλλα της πόρτας προς τα μέσα και να παρκάρει το αυτοκίνητο. Για αρχή τοποθετήθηκε κάθετος σύρτης, κλειδαριά και πόμολα για χειροκίνητη χρήση. Όμως, η δίφυλλη γκαραζόπορτα κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε στο μέλλον να μπορεί να ηλεκτροκινηθεί με ανοιγόμενα μοτέρ και τηλεχειρισμό.
Η δεύτερη γκαραζόπορτα κατασκευάστηκε δίφυλλη αναδιπλούμενη, δηλαδή ανοίγουν 2 φύλλα αριστερά και 2 δεξιά.
Ο λόγος που επιλέχθηκε η αναδιπλούμενη πόρτα να λύσει το πρόβλημα του πελάτη είναι ότι προς τον εσωτερικό χώρο της αυλής δεν μπορούσε να ανοίξει μία συνηθισμένη δίφυλλη ανοιγόμενη πόρτα γιατί λόγω έλλειψης αρκετού βάθους δεν χωράει να παρκάρει αυτοκίνητο. Επίσης, εξωτερικά υπάρχει μικρή πρασιά η οποία ανήκει στο οικόπεδο του πελάτη, δεν είναι κοινόχρηστο πεζοδρόμιο, και έτσι η αναδιπλούμενη πόρτα με τα μικρά φύλλα της ανοίγει προς τα έξω αφήνοντας όλο τον εσωτερικό χώρο ελεύθερο για να παρκάρει αυτοκίνητο.
Η γκαραζόπορτα-αυλόπορτα ντύθηκε με ίσιες λαμαρίνες οι οποίες έχουν γύρισμα γύρω-γύρω σαν ταψί και τοποθετήθηκαν λίγο πιο έξω από τους κοιλοδοκούς του πλαισίου δίνοντας στην πόρτα ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.
Η πόρτα εισόδου των πεζών κατασκευάστηκε σε λιτή αλλά ιδιαίτερα μοντέρνα γραμμή. Μία ίσια λαμαρίνα εσωτερικά και μία εξωτερικά, σαν σάντουιτς και inox αξεσουάρ, γραμματοθυρίδα και πόμολο σε μακριά μπάρα.
Η πόρτα εφοδιάστηκε με ηλεκτρικό κυπρί και έτσι η είσοδος είναι ελεγχόμενη. Μπορεί να μπει μόνο κάποιος επισκέπτης που θα χτυπήσει το κουδούνι και θα του ανοίξουν από μέσα ή όποιος διαθέτει κλειδί.
Ο καλύτερος συνδυασμός περίφραξης με τυφλές πόρτες είναι οι οριζόντιες φάσες σιδήρου. Ίσως να δίνει την αίσθηση ότι είναι το ευκολότερο κάγκελο που μπορεί να κατασκευαστεί, αλλά το να επιτευχθεί η απόλυτη ευθεία τής κάθε οριζόντιας σειράς σε μεγάλο μήκος είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο εγκατάστασης.
Για την αρχή και το τέλος του κάθε κάγκελου διαμορφώθηκε ειδικό Π από λαμαρίνα σαν τελική ενιαία τάπα των σιδήρων. Αυτές οι σιδερένιες θήκες Π εξυπηρετούν δύο σκοπούς: δίνουν ένα όμορφο τελείωμα στο κάγκελο και επίσης, περιορίζουν την υγρασία που μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό των σιδήρων.
Αντί για κολονάκια στήριξης από κοιλοδοκούς τοποθετήθηκαν στηρίξεις κάθετες από μασίφ λάμα με 8 χιλιοστά πάχος. Οι κάθετες λάμες τοποθετήθηκαν πριν τελειοποιηθεί η μάνδρα και έτσι με το τελικό συνάζι και το σοβάτισμα, οι λάμες θάφτηκαν μέσα, αφήνοντας το απαραίτητο κενό ώστε στο μέλλον να μπορούν να βάφονται με ευκολία η μάνδρα και τα κάγκελα.
Στο πλατύσκαλο και στη σκάλα κατασκευάστηκε το ίδιο σχέδιο κάγκελου με την περίφραξη.
Η μόνη διαφορά είναι η πλούσια πομπέ κουπαστή.
Το μικρό πορτάκι χωρίζει το διάδρομο από τον κήπο του οικοπέδου.